Pólya Lóránt

September 4, 2023

6

perc

Hűtő-fűtő klíma árak szereléssel együtt: most kiderül, hogy mi a végösszeg!

Ha hűtő-fűtő klíma árak érdekelnek, a legjobb helyen jársz! Tájékozódj előre, hogy mennyibe kerül a választott klíma szereléssel együtt.

Hűtő-fűtő klíma árak szereléssel együtt: most kiderül, hogy mi a végösszeg!

A klíma berendezések ára sok tényezőtől függhet. Legyen szó a márkáról, az energiahatékonyságról, a teljesítményről vagy a telepítésről, minden egyes tényező növelheti vagy csökkentheti a végösszeget. Olvass tovább és tudd meg, hogyan alakulnak a költségeid.

Szempontok, melyeket figyelembe kell venned, hűtő-fűtő klíma vásárlásakor

Mire figyeljek oda a klíma kiválasztásánál?

Nem csak a berendezés ára a fontos. Gondoljunk a hosszú távú megtakarításra, az energiafogyasztásra és az élettartamra. Az energiahatékonyság, a hűtési és fűtési kapacitás, valamint a zajszint szintén döntő tényezők lehetnek a választásnál. Továbbá azt is érdemes mérlegelni, hogy mennyire fontos szempont a kényelem illetve a fenntarthatóság. Mivel már elérhetőek a piacon intelligens hűtő-fűtő klíma készülékek, amelyek okos otthon rendszerekbe integrálhatók, ez is egy vonzó lehetőség lehet a tervezés során.

1. Energiahatékonyság: hogyan alakul a hűtő fűtő klíma fogyasztása?

Fiatal nő vezérel egy energiahatékony hűtő fűtő klíma egységet

A hűtő-fűtő klíma kiválasztásakor egyik legfontosabb tényező az energiahatékonyság. De mi is az energiahatékonyság, és hogyan befolyásolja a klíma árát? Az energiahatékonyság azt jelzi, hogy a készülék mennyire használja fel hatékonyan az energiát. A magasabb energiaosztályú klímák költsége magasabb lehet, de a kevesebb energiafelhasználásnak köszönhetően hosszú távon megtérülnek.

Olyan split klíma berendezést válassz, amely magas energiahatékonysági osztállyal rendelkezik, például A+++ vagy A+++. Egy energiahatékony klíma nemcsak kevesebb energiát fogyaszt, hanem hosszú távon is csökkenti az üzemeltetési költségeket, és környezetbarátabb is. Az éves energiafogyasztási értékeket (más szóval, hogy hány kw-os klíma) leolvashatod az energiacímkéről, és válaszd az otthonod méretéhez és igényeihez leginkább illő opciót.

2. Hűtési és fűtési kapacitás

Fontos megérteni, hogy a klímaberendezéseknek két alapvető funkciója van: hűtés és fűtés. Vizsgáld meg, hogy a választott klíma megfelelő hűtési és fűtési kapacitással rendelkezik-e az éghajlati viszonyokhoz. Emellett a házad vagy lakásod tulajdonságait is figyelembe kell venni, mint például belmagasság, ablakok mérete és száma, hőszigetelés, stb.

A túl alacsony kapacitású klíma nem lesz hatékony a hőségben, míg a túl alacsony fűtési kapacitás hideg időben nem lesz elegendő a komfortos hőmérséklet eléréséhez. Olyan inverteres hűtő fűtő klíma választását javasoljuk, amely képes mindkét funkciót hatékonyan ellátni. Előzetes ingyenes helyszíni felmérésünk során szívesen segítünk a lakásodhoz megfelelő teljesítményű klíma kiválasztásában.

3. Kültéri és beltéri egység zajszint

Klíma beltéri egység alacsony zajszint mellett cicával

A klíma zajszintje is fontos szempont, különösen akkor, ha a klímaberendezés olyan helyiségekben lesz használva, ahol a csend fontos, például hálószobákban vagy dolgozószobákban. Vizsgáld meg a beltéri egység zajszintjét decibelben (dB) és válaszd a lehető leghalkabb opciót. Egy modern klímaberendezést általában csendes üzemmód elérhetősége jellemez, így éjszaka sem zavarja meg a nyugodt alvást vagy a munkavégzést.

Miért érdemes inverteres klímát választani?

Jól fogsz járni, elmagyarázzuk, miért. Az inverteres technológia lehetővé teszi, hogy a klíma gyorsabban elérje a kívánt hőmérsékletet és folyamatosan fenntartsa azt változó teljesítménnyel, így energiahatékonyabbá válik. Bár ezek a modellek kezdetben drágábbak lehetnek, hosszú távon jelentős energiamegtakarítást kínálnak. Az AUX és Rcool is kínál inverteres klímákat, amelyek között érdemes szemezgetni!

Mennyibe kerül a klíma beszerelése?

Klímaszerelő hűtő-fűtő klíma berendezést telepít

Látatlanban nehéz pontosan megmondani, hogy mennyi az annyi, de általában 60.000 Ft körüli összeggel kell számolnunk, amennyiben csak a szokásos szerelési munkálatokra van szükség. A végleges ár a szükséges csővezeték hosszától és az átvágandó falak számától is függ. Pontos árajánlathoz természetesen helyszíni felmérés szükséges, mivel ez alapján tudjuk az elvárásoknak megfelelő szolgáltatást nyújtani, és kikalkulálni a költségeket.

Előfordulhat, hogy kiegészítő villanyszerelési munkálatokra is szükség van, ilyenkor először villanyszerelő munkatársunk kialakítja az elektromos hálózatot, ezt követően pedig a klímaszakértő elvégzi a telepítést. Ilyenkor az elektromos munka költségei a klíma beszerelés díjához hozzáadódnak, tehát ezzel is érdemes számolni a költségtervezés során.

Mik a jelenlegi hűtő-fűtő klíma árak szereléssel együtt?

A hűtő fűtő klíma árak széles skálán mozognak,  és sok szempont játszik szerepet ügyfeleink választásánál. A légkondi ár/érték arányt figyelembe véve az AUX és Rcool klímák kiemelkednek a piacon elérhető modellek közül. Mindkét márka kiváló minőségű berendezéseket kínál, amelyek hosszú távon is megbízható teljesítményt nyújtanak.

Az Aux készülékek nem csak elegáns megjelenésűek, hanem komfortjuk is kiemelkedő. Ezek a berendezések rendkívül csendesek és megbízhatóak.

  • Delta széria: Fűtésre optimalizált inverteres klíma -25°C-ig, beépített wifi-vel, ezüst ion szűrővel és 8 fokos temperálás funkcióval. A készülékek ára alap szereléssel együtt jelenleg 350.000 - 600.000 Forint között mozog.
  • Gamma széria: Hűtésre és kiegészítő fűtésre ajánlott berendezések, szintén beépített wifi és 8 fokos temperálás jellemzi, valamint ezüst ion szűrő. 320.000 - 550.000 Forint közötti összegre számíthatsz, mely magában foglalja a telepítést is.
  • Rcool Solo 2: Letisztult matt design, integrált wifi, mosható porfilter és extra csendes üzemmód. A berendezés és beszerelés költsége 450.000-500.000 Forint között mozog.
  • RCOOL Econic 3: Innovatív split klíma, H-tarifa alkalmazással, éjszakai üzemmód, távoli wifi vezérléssel és öndiagnosztika funkcióval. Telepítéssel együtt a készülék nagyjából 400.000 FOrintért a tiéd lehet.

Gyakran Ismételt Kérdések

Mekkora teljesítményű hűtő fűtő klímát vegyek?

A kiválasztott klíma teljesítménye alapvetően a hűteni vagy fűteni kívánt helyiség méretétől függ. A helyiségek méretének, elrendezésének és az ablakoknak a vizsgálata segít a megfelelő teljesítmény kiválasztásában.

Szükség van-e klímaszerelő szakember segítségére a légkondicionáló beüzemeléséhez?

Bár néhány klímát otthon is fel lehet szerelni, erősen ajánlott egy szakember segítségét kérni. Egy rosszul telepített klíma nemcsak kevésbé hatékony, de rövidítheti a berendezés élettartamát is.

Melyik a legjobb hűtő-fűtő klíma?

Míg a "legjobb" klíma relatív fogalom és személyes igényeken alapul, az AUX és Rcool márkák az ügyfelek körében nagy népszerűségnek örvendenek kiváló teljesítményük és megbízhatóságuk miatt.

Hogyan zajlik a klíma telepítése?

A telepítési folyamatunk tartalmazza a helyszíni felmérést, a beltéri és kültéri egység felszerelését, valamint az elektromos telepítés és a csövezés létrehozását. Az egész beszerelés általában egy napon belül befejeződik, feltéve, hogy nincsenek komplikációk.

A szerzőről

Pólya Lóránt

Pólya Lóránt

Villanyszerelőként kezdtem a pályafutásom. Miután kitanultam a szakmát és sok tapasztalatot szereztem benne, eldöntöttem, hogy a klímaszereléssel is szeretnék foglalkozni.

További bejegyzések ebben a kategóriában

Az "Elfogadom" gombra kattintva elfogadod, hogy a weboldalunk cookie-kat használ a böngészési élmény javítása, és a marketing célú mérések érdekében.