Profi hőszivattyú telepítés - levegő-víz hőszivattyú szerelés Cegléd, Kecskemét és Budapest térségben

A hőszivattyús rendszerek korszerű és környezetbarát módon működnek. A Manóklíma gyors határidővel és kedvező áron vállalja hőszivattyú telepítés kivitelezést.

Profi hőszivattyú telepítés - levegő-víz hőszivattyú szerelés Cegléd, Kecskemét és Budapest térségben

Hőszivattyú telepítése, hőszivattyú szerelés garanciával Budapesten, Cegléd és Kecskemét környékén

A hőszivattyús rendszerek hűtésre és fűtésre is képesek, környezetbarát és pénztárcabarát módon. Nem meglepő tehát, ha hőszivattyú vásárláson gondolkodsz. Fordulj hozzánk bizalommal, ha építkezel vagy lakásfelújítasz, és szeretnéd a lehető legmodernebb fűtési rendszert telepíteni. Segítünk eligazodni a hőszivattyúk világában, legyen szó monoblokkos vagy osztott rendszerű levegő-víz hőszivattyú, integrált HMV tartállyal rendelkező és egyéb modellek közti választásról. Szakértőinkkal folytatott ingyenes energetikai konzultáció során segítünk, hogy a számodra ideálishőszivattyús rendszert válaszd. Az általunk kínált szolgáltatások magukban foglalják a telepítést, a szerelést és a karbantartást is.

Tekintsd meg az általunk forgalmazott klímákat

Töltsd le katalógusunkat

Az Aux elkötelezett az okos megoldások létrehozásában, a kiemelkedő tehetségek támogatásában, és célja, hogy az egész világgal megismertesse a termékeit.
Az Aux által gyártott berendezések a világ legfejlettebb gyártósorain készülnek (Aux Smart Factory) folyamatos fejlesztés és szigorú ellenőrzés mellett, ezzel is garantálva a kiszámítható és kiváló minőséget.

Mi az a levegő-víz hőszivattyú és miért éri meg egy ilyen rendszer telepítése?

A hőszivattyú egy energetikai berendezés vagy rendszer, amely nagyon hatékony energiafelhasználást tesz lehetővé az ingatlan fűtésére, hűtésére és használati melegvíz előállítására.

A levegő-víz hőszivattyú rendszer jelenleg az egyik legjobb megoldás a fűtésre és hűtésre, mivel a környezetben eleve rendelkezésre álló energiát használja fel. Pontosabban az alacsony hőmérsékletű hő magasabb hőmérsékletre szivattyúzásán alapul a technológia. Ez a működési elv lehetővé teszi a környezetből nyert hő felhasználását, mint ahogy azt a háztartási hűtőgépek is teszik. Mivel nagy mértékben a környezet energiáját használjuk fel illetve villamos energiát (nagyjából 75-25 a százalékos arányuk), a hőszivattyús rendszerek megújuló energiának számítanak. Ezen felül a hagyományos fűtési rendszereknél jobb hatásfokkal rendelkezik.

Mi az a levegő-víz hőszivattyú és miért éri meg egy ilyen rendszer telepítése?

Hőszivattyú típusok, a hőszivattyú működése és árak

Milyen fajta hőszivattyúk léteznek?

Jelenleg a következő hőszivattyú típusok érhetők el a piacon:

 • Levegő-levegő hőszivattyú (köznyelven "klíma")
 • Levegő-víz hőszivattyú
 • Víz-víz hőszivattyú
 • Föld-víz hőszivattyú
 • Hibrid hőszivattyú

A Manó Klíma a fentiek közül a levegő-levegő hőszivattyúval (klíma berendezések), illetve a levegő-víz hőszivattyúval foglalkozik.

Hol használható a hőszivattyú?

A hőszivattyú telepítése megvalósítható mind újonnan épülő, mind már meglévő épületeknél. A családi házaknál különösen gazdaságos megoldást nyújt a hőszivattyú rendszer, mivel az egy nagyon hatékony és környezetbarát technológia, amely hosszú távú megoldást kínál. Az épület méretétől függetlenül a hőszivattyú rendszer kiválóan alkalmas nagyobb épületek fűtésére, hűtésére és melegvíz-ellátására is. A hőszivattyú használata nem csak a fűtést, hanem a hűtést és a melegvíz-ellátást is lehetővé teszi.

Hogyan működik a hőszivattyú?

A hőszivattyú a villamos energiát hasznosítva képes alacsonyabb vagy magasabb hőmérsékletű közegből kinyerni energiát, amelyet fűtési, hűtési energiává vagy melegvíz előállítására lehet használni. A hőszivattyú ezt az energiakinyerést energiahatékonyan végzi. A modern hőszivattyú készülékek, melyekkel a Manó Klíma is foglalkozik, hatékonysági tényezője (COP vagy "Coefficient of Performance", magyarul teljesítmény-tényező) eléri az 4-5-ös értéket, ha EER  hűtésről van szó. Segítünk értelmezni: ez az érték megmutatja, hogy 1 kW felvett villamos energia használatával összesen 5 kW fűtési energiát lehet előállítani, ha az 5-ös COP értéket eléri a hőszivattyú.

Egy hőszivattyús hűtési vagy fűtési rendszer további előnye, hogy beszerelése növeli az épület piaci értékét is. Mi sem bizonyítja jobban a hőszivattyús fűtés vagy épp hűtés korszerűségét, mint az a tény, hogy a rendszer működését távolról is nyomon követhetjük az interneten keresztül.

Mennyibe kerül egy hőszivattyú rendszer?

Természetesen a szakszerű válaszunk erre a kérdésre is az, hogy "attól függ". Ha hőszivattyú telepítésben gondolkodsz, mindenképp érdemes szakembereinket is bevonni a tervezésbe. A professzionális felmérés során minden lehetőséget felsorolunk, illetve hőszükséglet számítást végzünk. Ezzel biztosítható, hogy az adott épület adottságainak megfelelő készüléket válaszd. A Hőszivattyú telepítés ár a beépítendő hőszivattyú típusának megfelelően változik: 1. Levegő-víz hőszivattyú (monoblokk) 2. Levegő-víz hőszivattyú (osztott rendszeres) 3. Levegő-víz hőszivattyú integrált HMV tartállyal (osztott rendszeres)

Hívj minket hőszivattyú szerelésre

Hőszivattyú szerelés profi szakemberekkel, garanciával. Válasszon minket!

Vállalkozásunk célkitűzése a modern és környezetkímélő hűtő-fűtő rendszerek széles körben való megismertetése, kedvező ártakon való telepítése és karbantartása. Keress fel bennünket Cegléd és Pest megyei munkavégzéssel kapcsolatban, és mi egy-két napon belül visszahívunk, szakszerű, pontos kommunikáció és tervezés mellett egy hosszú távon jól működő rendszert építünk ki, ami sok éven keresztül fog szolgálni és pénzt megtakarítani számodra.

 1. Kapcsolatfelvétel: hívj minket bizalommal vagy küldj emailt. A Kapcsolat oldalon található űrlapon is üzenhetsz nekünk. Új hőszivattyús rendszer telepítése esetében az első lépés egy helyszíni felmérés lesz, a számodra alkalmas időpontban.
 2. Helyszíni felmérés: feltétlenül szükséges, minimális díját pedig beleszámítjuk a végösszegbe szerződéskötés esetén.
 3. Árajánlat: a felmérésen megbeszéltek szerint, részletesen lebontva a tételeket.
 4. Szerződés megkötése: nem dolgozunk feketén. A szerződés egyben garanciát is jelent.
 5. A munkálatok kivitelezése: a megbeszélt időpontban és határidőre elvégezzük a munkát, rendet és tisztaságot hagyva magunk után.
Hívj minket ha szakember kell

A hőszivattyú telepítése

A hőszivattyú telepítése bonyolult folyamat, ezért előzetesen fontos, hogy szakemberünk elvégezze a helyszíni felmérését. Elsősorban Cegléd, Kecskemét, Szolnok illetve Budapest vonzáskörzetében dolgozunk, de országosan is elérhetőek vagyunk. A tervezés elengedhetetlen, mivel komoly befektetésről van szó, és kellemetlen lenne az utolsó pillanatban megtudni, hogy valami nem stimmel. Előfordulhat például, hogy a meglévő fűtésrendszer nem alkalmas a hőszivattyúra való csatlakoztatásra. Ilyenkor további módosításokra lehet szükség. A felmérés díja minimális tétel, melyet sikeres megegyezés esetén beszámítunk a végösszegbe.

Előkészületek:

 • Előzetes felmérés
 • Engedélyek beszerzése
 • Tervezés elkészítése
 • Kültéri és beltéri egységek helyének kialakítása (előzetesen tájékoztatunk a helyigényről, a felméréskor megbeszéltek alapján)

A telepítésre, beüzemelésre az előre megbeszélt időpontban kerül sor. Megjegyezzük, hogy talajszondás hőszivattyú telepítése hosszabb időt vehet igénybe, mivel ez nagyobb földmunkákat és precíz szerelést igényel.

Mekkora teljesítményű legyen a hőszivattyú? Mire figyeljünk a hőszivattyú elhelyezése során?

A számodra megfelelő hőszivattyú teljesítményt az ingatlanod hőveszteségének meghatározása alapján lehet kiszámolni. Ez magában foglalhatja a melegvíz előállítását is vagy sem. Fontos megjegyezni, hogy a túlméretezett rendszer sem optimális megoldás, mivel az gyakran ki- és bekapcsol, ami hamar tönkreteheti a hőszivattyút. Az elhelyezés során két fontos tényezőre kell figyelni: a hanghatásra és a szélterhelésre. A hőszivattyú optimális elhelyezése:

 • A hálószoba ablaktól távolabb,
 • A faltól néhány méterre (a falra szerelve a rezgés káros hatással lehet az épület szerkezetére),
 • Megfelelő alapra állítva (szerelési távolság betartása)
 • Ügyelve rá, hogy se a hanghatás, se a szélhatás ne zavarja a szomszédokat.

A hőszivattyú kültéri egységét körbeépítve és megfelelően irányítva a szél- és hangterhelést (szélcsapda elkerülése miatt), javítható a gép hatékonysága és csökkenthető a zaj. Az eső és a hó elleni védelem további javítást eredményezhet a hőszivattyú hatékonyságában.

Hőszivattyú karbantartás

A megfelelő hosszú távú működés és az optimális hatásfok miatt elengedhetetlen a hőszivattyú ellenőrzése, évente minimum egyszer - vagy a gyártó előírásának megfelelően akár többször is. A hőszivattyú tisztítását kizárólag az erre hivatott szakember végezheti el. A karbantartás lépései:

 1. A hőszivattyú tisztítása: Az áramtalanítást követően alacsony nyomású vízzel vagy levegővel letisztítjuk az elpárologtató felszínéről, illetve a lamellák közül a port, faleveleket, stb. Nem szabad magas nyomást alkalmazni, mert ettől elgörbülhetnek a lamellák.
 2. Klímagáz ellenőrzése: A védőburkolat levételét követően ellenőrizzük az elektromos csatlakozókat, és a csövek hőszigetelését. Ellenőrizzük a klímagáz mennyiségét, és szükség esetén pótoljuk, hogy grammra pontosan egyezzen a gyári leírásban szereplő értékkel. Ellenkező esetben nem lesz megfelelő a hőszivattyú teljes fűtési szezonra vonatkozó hatásfoka (SCOP érték).
 3. Akusztikus vizsgálat: Ismét áram alá helyezzük a gépet és a "beindítási protokollt" elvégezve a zajaiból megítéljük, hogy fennáll-e hiba. Ha igen, további ellenőrzéseket végzünk el.

Gyakran ismételt kérdések

Milyen szempontok alapján válasszunk hőszivattyút?
Milyen negatív következményei vannak ha elmarad a hőszivattyú karbantartás?
Igénybe vehető-e a H-tarifa a hőszivattyúkhoz?
Az "Elfogadom" gombra kattintva elfogadod, hogy a weboldalunk cookie-kat használ a böngészési élmény javítása, és a marketing célú mérések érdekében.