Pólya Lóránt

September 28, 2023

8

perc

Full HD kültéri biztonsági kamera - Éjjel-nappal nyugodt lehetsz

A térfigyeő kamerák egyik ága, a kültéri biztonsági kamera legfőbb előnyeiről, telepítéséről és karbantartásáról illetve a legjobb márkákról tájékozódhatsz cikkünkből.

Full HD kültéri biztonsági kamera - Éjjel-nappal nyugodt lehetsz

Miért is érdemes elgondolkodni egy kültéri biztonsági kamera felszerelésén? Lényegében azért, mert ez az eszköz lehetővé teszi számodra, hogy bármikor nyugodtan érezhesd magad otthonodban vagy irodádban. A Full HD kamerák kiemelkedő minőséget és megbízhatóságot képviselnek, ezért ezekről külön is érdemes szót ejteni. Cikkünkből részletesen megismerheted a kültéri biztonsági kamerák típusait és jellemzőit, megtudhatod, hogyan válassz megfelelő térfigyelő kamerát. Bemutatunk néhány ajánlott márkát is a piacon, illetve ismertetjük a telepítésüket és használatukat. Végül kitérünk a karbantartásukra és az esetlegesen felmerülő problémák orvoslási lehetőségeire is.

Biztonsági kamera típusok és jellemzőik

Kültéri kamera

A kültéri kamerák olyan strapabíró eszközök, amelyek ellenállnak az időjárás viszontagságainak. Az IP65 vagy magasabb védelemmel rendelkeznek, így akár esőben vagy hóban is biztonságosan használhatod őket. Ezen kamerák nagyobb látószögű objektívvel rendelkeznek, hogy a lehető legnagyobb területet figyelhessék.

Beltéri kamera

A beltéri kamerák kisebb, diszkrétebb kialakításúak, hogy könnyen integrálhatóak legyenek a beltéri környezetbe. Általában beépített mikrofonnal és hangszóróval rendelkeznek, így lehetőség van a kétirányú hangátvitelre. Ezek a kamerák ideálisak otthoni biztonsági rendszerekbe, de természetesen irodákban és üzletekben is használhatók.

Wi-fi megfigyelő kamera

A wifi kamerák nagyszerű választások, mert könnyen csatlakoztathatók a vezeték nélküli hálózathoz, így nem szükséges hosszú kábeleket telepíteni. Ezek a kamerák általában felhőalapú tárolási lehetőséggel rendelkeznek, így a felvételek elérhetőek és megtekinthetőek a telefonodról vagy a számítógépedről bárhonnan.

Hogyan válasszunk megfelelő térfigyelő kamera modellt?

Biztonsági kamera csatlakoztatása a wifi hálózathoz

Milyen felbontásra van szükség?

A felbontás egy nagyon fontos szempont, mert a minőség és a részletesség szempontjából jelentős különbségek lehetnek a térfigyelő kamerák között. Ha a lehető legjobb minőséget szeretnéd elérni, válassz olyan kamerát, amely full hd 1080p felbontással rendelkezik. Ezáltal tisztább és élesebb képeket kaphatsz.

Milyen távolságra lát a kamera éjjel?

Ha szükséged van éjjellátó képességre, fontos, hogy erre alkalmas készüléket válassz. Ellenőrizd, hogy mekkora a kamera kültéri, ill. beltéri éjjellátó látószöge, és mennyire hatékony a beépített infra megvilágítása. Ha éjszaka is jó minőségű felvételt szeretnél, ennek nagy jelentősége van.

Mik a vezeték nélküli kamera előnyei?

A vezeték nélküli kamerák rendkívül praktikusak és könnyen telepíthetőek. Nincs szükség hosszú kábelek lerakására, ami rengeteg időt és energiát spórol meg. Emellett a vezeték nélküli kamerák általában könnyen csatlakoztathatóak a wifi-hálózathoz, így a felvételeket könnyen megtekintheted a telefonodon vagy a számítógépeden.

Az otthoni biztonsági kamera piac legismertebb márkái

Wifi biztonsági kamera

1. Xiaomi Smart Camera C200

A Xiaomi Smart Camera C200 egy kiváló kültéri biztonsági kamera, amely Full HD felbontással rendelkezik. 1080p képek készítésére képes, így minden részletet megörökít. Emellett éjjellátó képességgel is rendelkezik, így akár teljes sötétségben is hatékonyan és megbízhatóan működik.

2. Ezviz Outdoor Camera AW300

Az Ezviz Outdoor Camera AW300 egy nagyon megbízható kültéri kamera, amely Full HD képeket készít 1920 x 1080 felbontással. Ez a kamera beépített mikrofonnal és hangszóróval rendelkezik, így lehetőség van a kétirányú kommunikációra. Emellett nagyon jó éjjellátó képességgel rendelkezik, ami akár 30 méteres távolságban is képes rögzíteni az eseményeket.

3. TP-Link Tapo C200 otthoni biztonsági kamera

A TP-Link Tapo C200 otthoni biztonsági kamera ideális választás lehet, ha otthonodban szeretnél extra biztonságot. Ez a kamera Full HD felbontással rögzíti a képeket, és a 1080p felbontásnak köszönhetően nagyon részletes és tiszta képeket ad. Továbbá, a beépített mikrofon és hangszóró lehetővé teszi a kétirányú kommunikációt.

A vezeték nélküli kültéri biztonsági kamera telepítése és használata

A wifi kamera csatlakoztatása az internet hálózathoz

A wifi kamerák könnyen csatlakoztathatók a wifi-hálózathoz. Először is bizonyosodj meg róla, hogy a kamera és a telefon/tablet ugyanabba a wifi-hálózatba csatlakozik. Telepítsd a kamera mellé a gyártó által biztosított alkalmazást, majd kövesd az utasításokat a beállítások végrehajtásához.

A full HD felvétel megtekintése a telefonon

Az alkalmazást használva egyszerűen megtekintheted a kamera által rögzített felvételeket a telefonodról vagy a számítógépedről. Ehhez csak nyisd meg az alkalmazást, és válaszd ki a rendszert vagy a kamerát, amelynek a felvételeit szeretnéd megtekinteni. A felvételeket általában felhőalapú tárolási lehetőség segítségével érheted el, amelyek a legújabb felvételeket tárolják az eszközödön.

Az okos kültéri kamera kétirányú hangátvitelre is alkalmas

A kétirányú hangátvitel lehetőséget nyújt arra, hogy te is kommunikálhass a kamera által figyelt területen tartózkodó személlyel. A beépített mikrofon és hangszóró segítségével üzenhetsz, illetve hallhatod a másik fél válaszát. Ez praktikus funkció lehet például a csomagszállítók vagy a látogatók számára.

A wireless kamera karbantartása és problémamegoldás

kültéri biztonsági kamera természeti környezetben

Így tarthatod tisztán a beltéri és kültéri kamerádat

A kamera tisztán tartása nagyon fontos annak érdekében, hogy mindig jó minőségű képeket rögzítsen. Használj puha rongyot vagy mikroszálas törlőkendőt a lencse tisztításához. Kerüld a durva vagy érdes anyagok használatát, hogy ne karcolódjon meg a lencse. Ha a kültéri kamerát szeretnéd tisztítani, először ellenőrizd, hogy vízhatlan berendezés-e, majd használj enyhe tisztítószert és langyos vízzel tisztítsd meg az egységet.

Gyakran ismételt kérdések

Mi a különbség a Wi-Fi és az IP kamera között?

Minden Wi-Fi kamera IP alapú, de nem minden IP kamera rendelkezik Wi-Fi kapcsolattal. Az IP kamerák az interneten továbbítanak adatokat, míg a Wi-Fi kamerák vezeték nélküli hálózathoz kapcsolódnak.

Mi a teendő, ha nem működik megfelelően a kamera?

Ha a kamera nem működik megfelelően, néhány dolgot ellenőrizhetsz, mielőtt szakemberhez fordulnál. Ellenőrizd a kamera tápellátását és győződj meg arról, hogy helyesen csatlakoztatva van-e. Ellenőrizd, hogy az összes szükséges csatlakozó és kábel helyesen van-e beállítva. Ha ezeket az elemeket ellenőrizted és a kamera továbbra sem működik megfelelően, akkor hívj minket, és instant megoldjuk a problémát.

Hogyan javítsuk a kapcsolatot a kamera és a telefon között?

Ha problémák merülnek fel a wifi ip kamera és a telefon közötti kapcsolattal, először bizonyosodj meg róla, hogy mindkét eszköz ugyanahhoz a wifi-hálózathoz csatlakozik-e. Ellenőrizd a wifi jelszót, és győződj meg arról, hogy megfelelően van megadva az alkalmazásban. Ha mindent helyesen állítottál be, próbálkozz meg újraindítani mindkét eszközt, majd próbálkozz újra a csatlakozással.

A szerzőről

Pólya Lóránt

Pólya Lóránt

Villanyszerelőként kezdtem a pályafutásom. Miután kitanultam a szakmát és sok tapasztalatot szereztem benne, eldöntöttem, hogy a klímaszereléssel is szeretnék foglalkozni.

További bejegyzések ebben a kategóriában

Az "Elfogadom" gombra kattintva elfogadod, hogy a weboldalunk cookie-kat használ a böngészési élmény javítása, és a marketing célú mérések érdekében.