17 klíma telepítése ipari alpinisták közreműködésével

Esettanulmányunkban egy kihívásokkal teli klíma telepítés esetét mutatjuk be részletesen. Először ismertetjük a helyszín sajátosságait, majd a megoldandó feladatot vázoljuk fel, a felmerülő nehézségeket, és az azokra adott megoldási folyamatunk lépéseit.

17 klíma telepítése ipari alpinisták közreműködésével

Az ügyfél

Az ügyfél egy budapesti iroda volt, amelynek radiátoros gázfűtése nem biztosította a megfelelő hőmérsékletet a nyári hónapokban. Az igény 17 db klíma telepítése volt, azonban az albérlők miatt a VRV/VRF rendszer nem jöhetett szóba.

A kihívások

A kihívások közé tartozott a rövid határidő, mivel a fűtési szezon közeledett. Ezenkívül a vasbeton falak miatt a falfúrások hosszabb időt vettek igénybe, és egy kültéri egységet egy harmadik emeleti tetőtér ferde tetejére kellett felszerelni, amihez ipari alpinisták közreműködésére volt szükség.

A megoldás lépései

A megoldásunk a következő lépésekből állt:

  • 85 méter csatornázást végeztünk
  • 17 db beltéri egységet telepítettünk
  • A kültéri egységek közül 16 darabot oldalfalra helyeztünk, emelőgép segítségével
  • A ferde tetőre szereltük fel utoljára a kültéri egységet ipari alpinista kollégáink segítségével, így ennek az egységnek a telepítése is biztonságosan kivitelezhető volt.
  • Végül eltakarítottunk magunk után.

A siker titka

A siker legfontosabb záloga ebben az esetben az volt, hogy pontosan megterveztük a folyamatot előzetesen, helyszíni felmérések során, és biztosítottuk a megfelelő eszközöket, mint például az emelőgépet és az ipari alpinistákat. Ezenkívül az időzítés is tökéletes volt, így a klíma telepítési szakemberek hatékonyan és eredményesen tudtak dolgozni.
Ennek eredménye a megegyezett határidőre 100 százalékosan elkészült munka: sikeresen beszereltük az összes klíma beltéri és kültéri egységét, és beüzemeltük azokat. Az eredményeknek köszönhetően az irodában a klíma rendszer hatékonyan működik, és ügyfelünk elégedett a szolgáltatás minőségével.

Konklúzió

Számunkra a fő tanulság az, hogy az előzetes tervezés és a helyszíni felmérés nagyon fontos a klíma telepítés során, hogy az elvárásokat határidőre és minőségileg teljesíteni tudjuk.

Referencia galéria

Az "Elfogadom" gombra kattintva elfogadod, hogy a weboldalunk cookie-kat használ a böngészési élmény javítása, és a marketing célú mérések érdekében.